Головна
В Охтирці для правоохоронців провели тренінг з надання першої допомоги Печать
Автор Админ   
18.08.2023 г.



В Охтирці працівники ізоляторів тимчасового тримання вдосконалювали навички надання першої медичної допомоги

Сьогодні, на базі Охтирського районного відділу поліції, працівники ізоляторів тимчасового тримання №6 (м. Охтирка) та №7 (м. Лебедин) прийняли участь у занятті з домедичної допомоги, яке провели для них інструктори Товариства Червоного Хреста з першої допомоги України за сприяння старшого інспектора з особливих доручень Департаменту головної інспекції та дотримання прав людини Національної поліції України та начальника відділу організаційного забезпечення діяльності місць тимчасового тримання осіб Головного управління Національної поліції в Сумській області.

Виконання службових обов’язків вказаною категорією працівників завжди пов’язано з безпосереднім контактом з громадянами, що перебувають в ув’язнені. При виникненні надзвичайної ситуації, вміння правоохоронця швидко приймати рішення та надавати кваліфіковану допомогу, може врятувати чиєсь життя чи уникнути тяжких наслідків. Тому, кожен співробітник поліції повинен мати навички надання першої невідкладної домедичної допомоги та вміти їх застосувати.

З цією метою представниками Товариства Червоного Хреста України було проведено шестигодинний тренінг по наданню першої допомоги. Під час навчання правоохоронці побачили та відпрацювали на практиці основні прийоми надання першої допомоги, зокрема при втраті свідомості, при потраплянні стороннього тіла в дихальні шляхи, при травмах, кровотечах, опіках, проведення серцево-легеневої реанімації та транспортування постраждалих.

Також інструктори вкотре нагадали, що перед початком надання будь-якої допомоги в першу чергу потрібно пересвідчитися в безпечності умов її надання як для потерпілого, так і для того хто буде її надавати.

За результатами проведеного тренінгу правоохоронці отримали відповідні сертифікати, а головне здобули ті навички, що можуть допомогти зберегти своє чи чиєсь життя.

Джерело: Відділ комунікації поліції Сумської області