Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Події arrow 21-річного охтирчанина судитимуть за вимагання грошей
21-річного охтирчанина судитимуть за вимагання грошей Печать
Автор Админ   
15.08.2023 г.



На Охтирщині перед судом постане місцевий житель за вчинення ряду корисливих злочинів

Слідчі Охтирського районного відділу поліції під процесуальним керівництвом прокуратури скерували до суду обвинувальний акт відносно 21-річного чоловіка за вчинення вимагання, грабежу, привласнення офіційних документів та шахрайства.

В ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що зловмисник в червні 2023 року у вечірній час перебуваючи на одній із зупинок громадського транспорту в м. Охтирка, зустрів свого 18-річного знайомого та під надуманим приводом почав вимагати з останнього грошові кошти в сумі 1000 гривень. При цьому використовуючи свою фізичну перевагу наніс удар в обличчя потерпілого, для більшої переконливості своїх злочинних намірів. Однак, не отримавши бажаних грошових коштів, зловмисник продовжив свою злочинну діяльність та погрожуючи фізичною розправою змусив потерпілого разом з ним зайти на територію неподалік розташованого закладу освіти. І вже перебуваючи в іншому місці підозрюваний, розуміючи, що має фізичну перевагу, почав висловлювати вимогу передачі 5000 гривень. 

Отримавши від потерпілого згоду на надання таких коштів наступного, з метою залякування потерпілого, завдав два удари долонею руки в обличчя, один удару ногою в область ніг потерпілого від чого останній впав на землю та сівши зверху наніс ще один удар долонею руки в обличчя. 

Однак зловмисник шукаючи способи негайно отримати грошові кошти наздогнав потерпілого та завдавши знову удару в обличчя останньому пішов разом з ним до неподалік розташованого магазину, де використовуючи погрози фізичною розправою, хапаючи за волосся змусив останнього розблокувати його мобільний телефон та вийти з електронних облікових записів. Коли потерпілий виконав злочинні вказівки, зловмисник відкрито заволодів його телефоном, а також банківською карткою, що зберігалася в чохлі. 

У подальшому підозрюваний продовжуючи погрожувати насильством змусив потерпілого передати йому паспорт громадянина України, використовуючи який через викрадений мобільний телефон оформив кредит на ім’я потерпілого. Кредитні кошти, які надійшли на банківську картку, зловмисник зняв в найближчому банкоматі. 

Таким чином зловмисник заволодів грошовими коштами в сумі більше 2000 гривень.

Чоловіка правоохоронці затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та судом останньому було обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

На даний час слідчі завершили досудове розслідування та під процесуальним керівництвом прокуратури скерували до суду обвинувальний акт. Зловмиснику за вчинення кримінальних правопорушень передбачених ч. 4 ст. 189, ч. 4 ст. 186, ч. 1, ч. 3 ст. 357, ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України доведеться постати перед судом.

Джерело: Відділ комунікації поліції Сумської області

 
kylymy_150523.jpg

Читайте також

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg