Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Події arrow Жительці Боромлі , яка добровільно допомагала окупантам, оголошено вирок суду
Жительці Боромлі , яка добровільно допомагала окупантам, оголошено вирок суду Печать
Автор Админ   
15.08.2023 г.



10 серпня 2023 року Тростянецьким районним судом оголошено вирок 27-річній мешканці Охтирського району 

Вона у березні 2022 року, під час окупації одного із сіл Боромлянської громади, здійснювала передачу матеріальних ресурсів збройним та воєнізованим формуванням держави-агресора. 

Зокрема, особисто готувала їжу представникам окупаційних воєнізованих формувань Збройних сил Рф та прала їх одяг, у зв’язку з чим мала привілеї у вільному та безперешкодному переміщенні окупованою територію села. Крім того, жінка 11 квітня 2023 року у період дії воєнного стану, перебуваючи у господарстві своєї знайомої у селі Боромля Охтирського району, викрала з кишені куртки її співмешканця банківську платіжну картку, належну матері знайомої та грошові кошти у розмірі 200 гривень. 

Того ж дня за допомогою викраденої банківської картки вона оплатила у магазині придбані нею товари на суму 248 гривень. Усього грошових коштів викрадено на загальну суму 448 гривень.

Допитана у судовому засіданні жінка свою вину у пред’явлених обвинуваченнях визнала повністю та підтвердила установлені судом обставини вчинення нею кримінальних правопорушень. У вчиненому щиро розкаялася. Завдану потерпілим шкоду відшкодувала.

Суд, дослідивши матеріали кримінального провадження, ухвалив визнати винуватою жительку Охтирського району у пред’явлених обвинуваченнях. 

Враховуючи те, що жінка раніше не судима, вчинила злочини, один з яких є тяжким, однак щиро розкаялася у вчиненому, активно сприяла розкриттю злочинів, відшкодувала завдані збитки, має на утриманні малолітню дитину 2023 року народження, суд призначив їй остаточне покарання у виді позбавлення волі строком на 5 років з позбавленням права займати виборні посади в органах влади та місцевого самоврядування строком на 10 років, та з конфіскацією майна, звільнивши її від відбування основного покарання з іспитовим строком на 1 рік з покладенням обов’язків на підставі статті 76 КК України.

Джерело: ТростянецьІнфо 

 
kylymy_150523.jpg

Читайте також

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg