Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Область arrow Лісівники вже готують ялинки до новорічних свят
Лісівники вже готують ялинки до новорічних свят Печать
Автор Админ   
14.08.2023 г.



До Нового Року ще майже півроку, але лісівники вже піклуються про головний атрибут усіх зимових свят - новорічну ялинку. 

Чому новорічні дерева готують ще з літа ?

Тому що літо це пора найбільш інтенсивного росту дерев, і, щоб підготувати ялинки до свят, лісівники заздалегідь проводять роботи з формування крони. Ялина – невибаглива рослина, однак потребує правильного догляду та своєчасної обрізки. Крону обрізають до того, як молоді пагони здерев’яніють і роблять процедуру регулярно, адже без цього отримати красиве і пухнасте дерево неможливо. Оптимальний час обрізки - кінець літа.  

Цього року першими працювати над формуванням крони  розпочали лісівники філії "Ніжинське лісове господарство". Загалом доглянуто 9 тис. 850 шт. дерев. Плантації новорічних ялинок (так лісівники називають посадки ялинок та сосен для продажу в передноворічні свята) є у 12 з 13 лісництв підприємства. Їхня площа становить 80 га. 

Як саме доглядають за деревами?

Обрізку стараються проводити в похмурі дні, щоб запобігти появі темних плям на хвої, які виникають при сильному випаровуванні рідини. Декоративна обрізка проводиться таким чином, щоб крона зберегла рівний пірамідальний обрис.  

Скільки треба часу, щоб виростити новорічну ялинку?

На плантаціях лісівники вирощують та доглядають хвойні красуні близько 5-8 років. Перед святами їх заготовляють для реалізації населенню і відправляють на ялинкові ярмарки.

Додатково: плантації новорічних ялинок є у всіх філіях Північного лісового офісу. Загальна площа складає 594, 25 га. На цій території зростає 1 млн 897 тис. дерев. 

Джерело: Північний лісовий офіс 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg