Головна
Поліція Охтирки встановлює шахраїв, що ошукали 34-річну жінку Печать
Автор Админ   
12.08.2023 г.



Оформлення грошової допомоги обернулось для жінки втратою коштів. За вказаним фактом правоохоронці розпочали кримінальне провадження.

Напередодні до чергової частин Охтирського районного відділу поліції звернулася 34-річна мешканка одного із сіл Охтирського району та повідомила, що стала жертвою шахраїв та втратила свої заощадження. 

Заявниця пояснила, що в одному з популярних месенджерів їй надійшло повідомлення про можливість оформлення соціальної матеріальної допомоги. Перейшовши за посиланням, жінка опинилася як виявилося на фішинговому сайті під виглядом мобільного банкінгу та зазначила особисті фінансові дані. Після цього, з карткового рахунку заявниці почали зникати грошові кошти. Як результат, жінка втратила більше 16 000 гривень. 

За вказаним фактом правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство».

Правоохоронці вкотре нагадують: на фішинговий сайт може вказувати будь-яка відмінність у URL-адресі (зайві символи, невірне написання). Користувачам варто завжди звертати увагу на адресу необхідного сайту, а також не переходити за підозрілими гіперпосиланнями і не вводити конфіденційні дані. Рекомендуємо використовувати перевірені сайти, а інформацію щодо соціальних виплат отримувати лише з офіційних сторінок державних органів.

Відділ комунікації поліції Сумської області