Головна
На Охтирщині збільшують кількість укриттів для дітей Печать
Автор Админ   
12.08.2023 г.



У закладі освіти Комишанської громади на Охтирщині розпочалось будівництво протирадіаційного укриття

Голова Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх під час робочої поїздки до Охтирського району ознайомився як проходить процес підготовки до нового навчального року у Комишанський загальноосвітній школі.

Це опорний заклад Комишанської громади. Наразі триває його термомодернізація. На ці цілі з державного бюджету виділено понад 19 млн грн.

Також триває реалізація масштабного проекту з будівництва сучасного протирадіаційного укриття. Вже розпочато підготовчі роботи.

Це буде не перебудоване, а нове приміщення, облаштоване відповідно до норм безпеки, як того вимагає Президент України Зеленський та Уряд.

Більшість навчальних кабінетів вже підготовлені до початку навчального процесу та оснащенні сучасними меблями,інтерактивними дошками,комп‘ютерами.

«Приємно вражений тим, якою сучасною може бути звичайна сільська школа. Без перебільшення – це навчальний заклад європейського рівня, де дітям створені всі умови для навчання та розвитку. Такий кабінет інформатики та робототехніки важко знайти навіть у школах обласного центру. Завдяки таким школам з’являтимуться місцеві винахідники.Комишанська школа – приклад для інших навчальних закладів, як створювати якісний освітній простір, що мотивуватиме учнів навчатись. Інвестиції в оствіту, у майбутнє наших дітей – найцінніші», – зазначив Володимир Артюх.

Нагадаємо. Роботи з капітального ремонту Комишанської школи розпочали ще в грудні 2021 року.