Головна
На Сумщині планують відновити практику соціальних угод Печать
Автор Админ   
10.08.2023 г.



Сумська ОВА має намір підписати Меморандуму про співпрацю з ПАТ «Укрнафта у сферах соціальній, економічній, охорони довкілля

Начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир АРТЮХ під час робочої поїздки до Охтирського району зустрівся з представниками ПАТ «Укрнафта» та підприємства «Охтирканафтогаз»

У ході зустрічі обговорювались актуальні проблеми нафтовидобувної галузі, роботи підприємства в умовах війни.

«Ваша робота, видобування нафти і газу, надзвичайно важлива як в мирний час, так і під час війни. Це стабільність економіки, енергетичної системи, це допомога армії. Дякую вам за те, що попри всі труднощі продовжуєте працювати заради нашої спільної Перемоги! Зі свого боку максимально допомагатимемо вам долати різні перешкоди, які заважають ефективній роботі і розвитку підприємства», – зазначив Володимир Артюх.

Варто зазначити, що на території області видобувається понад 40% української нафти.

Також очільник Сумщини разом з нафтовиками визначили пріоритетні напрямки подальшої співпраці і взаємодопомоги.

Сумською ОВА уже розроблено проєкт Меморандуму про співпрацю з ПАТ «Укрнафта», який планується підписати після детального опрацювання і узгодження сторонами всіх положень документа.

Серед сфер взаємного співробітництва: економічна, довкіллєва та соціальна.

Зокрема, меморандум передбачає відновлення практики соціальних угод, що дозволить спрямовувати додаткові кошти на підтримку громад і розвиток територій. Зокрема, на вирішення соціальних та екологічних питань.

«Наша співпраця має ґрунтуватись на взаємній підтримці і допомозі. Я вдячний вам за підтримку Охтирки, за вашу відповідальну, соціально-орієнтовану позицію. Впевнений, об’єднавши зусилля ми зможемо зробити значно більше для  перемоги України, для розвитку Сумщини», – сказав Володимир Артюх, підбиваючи підсумки зустрічі.

Нагадаємо.  м.Охтирка втратило значну частину свого бюджету через перереєстрацію нафтовиків у Прилуках. ПДФО тепер надходить Прилукам, мова йде про приблизно 20 млн грн на рік.

Як повідомляв раніше міський голова Павло Кузьменко:"Працівники НГВУ практично залишаються в Охтирці, їх діти навчаються в охтирських школах, а податки отримує бюджет іншого міста".