Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Район arrow Центр компактного проживання ВПО відкрили на Охтирщині
Центр компактного проживання ВПО відкрили на Охтирщині Печать
Автор Админ   
09.08.2023 г.



9 серпня у капітально відремонтованій будівлі, в селі Солдатське Охтирського району, відкрито сучасний Центр компактного проживання ВПО, розрахований на 26 жильців. 

Новий Центр компактного проживання для ВПО є одним з кращим у Сумській області й відповідає європейським стандартам До послуг жителів міст і сіл де ведуться бойові дії та яким потрібен тимчасовий прихисток: сім двокімнатних номерів з меблями та постільною білизною, санвузли, душові кабінки, пральні машини, бойлер, кухня з холодильником, побутовою технікою та посудом. Усе продумано й зроблено якісно, з душею, з щирою турботою про людей, яким прийшлося покинути власні домівки через війну. 

Перші дві родини внутрішніх переселенців отримали ордери на заселення! Міський голова їх вручив жителям Харкова, південної Салтівки – батьку поважного віку та його дорослому синові та родині із міста Торецьк Донецької області – чоловікові, дружині та їхньому дворічному синочкові. 

У Солдатському старостаті наразі проживає понад 80 внутрішніх переселенців. Дехто з них мешкає у батьківських хатах, дехто у родичів. Чимало цих людей прийшло на захід, щоб ознайомитися з умовами у прихистку й визначитися, де проживати взимку. 

«Переселенцям набагато вигідніше перезимувати у Центрі, аніж придбавати на зиму машину дров. – говорить староста Антоніна Вискребенцева. – Тут взимку буде тепло, до того ж є гаряча вода і всі зручності, до яких звикли містяни. Для однієї сім’ї надається дві кімнати, окремо для дітей і для батьків. У Центрі є вільні місця, тож запрошуємо! В Солдатському гарні умови для дозвілля й дистанційної роботи та навчання: сучасна бібліотека, де є комп’ютери й вільний доступ до інтернету. Привітні люди, мальовнича природа, річка Ворсклиця – все це створить затишок на душі, допоможе забути пережите через війну». 

 

 
kylymy_150523.jpg

Читайте також

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg