Головна
Як діти з Охтирки відпочивають в Моршині Печать
Автор Админ   
09.08.2023 г.



 1 серпня 18 талановитих дітей з Охтирки вирушили до курортного міста Моршин.

Про те, як проходять літні канікули – батькам щодня розповідає керівник гуртка комунального закладу "Охтирський міський центр позашкільної освіти - МАН" Тамара БОГАШ у групі "Відпочинок у Моршині": 

«Традиційне повідомлення про те, як пройшов сьогоднішній день, - звітує Тамара БОГАШ. -  Запланована на сьогодні екскурсія пройшла вдало. Водоспад Кам'янка, який знаходиться на території національного природнього парку "Сколівські бескиди", зустрів нас димними горами, свіжим повітрям. Постоявши над водою (не купались), помилувавшись краєвидами крутими стежинами піднялися до Журавлиного озера, ознайомились з місцевими лікарськими травами та назбиравши вітамінний букет на чай, гід ознайомила нас з місцевими легендами, традиціями. А після обіду ходили відвідувати та годувати тваринок до місцевого зоопарку. Дітям сподобалось, звірятам, сподіваюсь, теж. Користуючись нагодою, що були поруч з дитячим майданчиком, решту вільного часу провели там. У нас все добре. До завтра».

 «Сьогодні вихідний, але для нас активний відпочинок понад усе. Зранку зробили піший похід до Лісового озера, милувалися краєвидами, грали в рухливі ігри. А після обіду міська рада організувала для нас спортивні змагання, естафети, а потім ще й безкоштовні атракціони (батути, надувна гірка, каруселі). Маємо заспокоїти батьків: якщо у дитини потекло з носа, чи трохи піднялася температура - не хвилюйтеся, це адаптація організму до іншого клімату. У нас дуже уважна Ганна Василівна, вона слідкує за станом здоров'я дітей. Крім того, санаторій знаходиться на території міської лікарні, де при необхідності нададуть кваліфіковану допомогу. Наразі діти почуваються добре, годують дуже добре, кожного дня у них солодощі: печиво, йогурти, фрукти і т.д. До завтра». 

«Привіт усім з дощового Моршина. Наразі радіємо проливному дощу. А зранку було сонечко і ми, розділившись на групи, займалися справами за покликом душі. Юні художники здійснили повторну подорож до Лісового озера для написання пейзажів. А артисти проводили репетицію до концерту, який відбудеться 9 серпня. Завтра вранці виїжджаємо на озеро Синевір, повернемося аж на вечерю. Обідати будемо сухими пайками, які дає їдальня. Дуже сподіваємося на гарну погоду. Завтра ввечері розкажемо про наші враження. Всім мирної ночі».

 «Нині повернулися з Закарпаття. Вранці, виїхавши рано, милувалися краєвидами трьох перевалів (Вишківський, Торунський та Синевірський) - краса неймовірна. Потім під'їхали до канатної дороги в містечку Межигір і (дякуючи благодійній організації, яка нам оплатить відвідування дельфінарію, а ми використали кошти на канатну дорогу) сміливо піднялися на вершину!!! Всі були молодці, у захваті, ніхто не боявся  . Потім відправилися до заповідника, природнього парку озеро Синевір, яке є одним із семи чудес природи України. Але тут наша фортуна закінчилася: задощило.... Охтирка не здається, закупили для всіх дощовики і пішли до озера. Гарно, дуже красиво. Завтра у нас цікава екскурсія у Львів». 

 «Сьогоднішній День науки пройшов захоплююче, цікаво. В Львівському музеї науки у величезному залі знаходяться механізми, які в ігровій формі показують різні фізичні явища, і тут же йде пояснення, як це відбувається. Три години пройшли дуже швидко, пізнавально та цікаво. Відвідування музею нам організувала та оплатила благодійна організація за підтримки фонду UNICEF. А потім цей же фонд ознайомив зі своїм проєктом сприяння розвитку молодіжного підприємництва "Спільно до навчання" UNICEF. Ось так змістовно та продуктивно пройшов сьогоднішній день. Завтра у нас Трускавець, дельфінарій та концерт. Програма дуже насичена, але це на краще. Завтрашній звіт буде не раніше 21 години (після концерту) або в четвер зранку. Тихої вам ночі  

«Дякуємо за щоденний звіт про відпочинок, кожен день різний! Дуже цікаво, чим займалися дітки. Бажаємо отримати ще багато нових вражень та позитивних емоцій!», - відповідають щасливі батьки.  

 Щиро дякуємо голові міської ради Моршина Руслану Ільницькому за такий різноманітний, насичений враженнями та колоритний відпочинок.