Головна
Помер видатний охтирчанин - Анатолій Дудченко Печать
Автор Админ   
08.08.2023 г.



Пішов із життя Анатолій Григорович Дудченко (Дмитро Град), відомий поет-пісняр, непересічна, сильна особистість, шанована в місті Охтирка людина. 

З листопада 1987 року по березень 1989 року він брав участь в ліквідації аварії на ЧАЕС. Саме в цей період до нього приходить бажання творити.

Творчість Анатолія Дудченка сповнена потужними духовно – психологічними струмами. Пристрасність інтонацій, відкритість слова, біль відкритого нерва, що межує з афористичною недвозначністю та прямотою, - це все вірші А. Дудченка. 

Також Анатолій Григорович  тонкий, проникливий лірик, з душею вразливою, чуйною до краси природного світу. Його  лірика чарує своєю досконалістю та мелодійністю. 

Пройшов Анатолій Григорович  тяжкий життєвий шлях, сповнений випробувань.

Дуже багато  пісень  на вірші Анатолія Дудченка написано відомими композиторами, серед них Л.І. Попернацьким з яким створено безліч спільних пісень. В 2007 році Анатолій Дудченко став членом спілки «Асоціації діячів естрадного мистецтва України». 

У 2008 році за ініціативи Анатолія Григоровича у міському центрі культури і дозвілля створено клуб любителів мистецтв «Сокіл», який об’єднав творчих людей (поетів, композиторів, художників, майстрів декоративно - ужиткового мистецтва тощо) міста Охтирки. На одному з засідань Анатолій Дудченко був обраний  президентом клубу любителів мистецтв.

Ім’я Дудченка Анатолія Григоровича назавжди залишиться в історії міста.

Відспівування відбудеться 08.08.2023 року о 12:00 год (дев’ятиповерховий будинок на розі вулиць Армійська та Незалежності).

Сумуємо з приводу  смерті Анатолія Григоровича та висловлюємо глибокі  співчуття рідним та близьким. Нехай добрий, світлий спомин про Анатолія Григоровича назавжди залишиться у серцях усіх, хто його знав, а його творчість завжди буде з нами.   

Вічна і світла пам'ять!