Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow На Охтирщині знешкодили касетний боєприпас
На Охтирщині знешкодили касетний боєприпас Печать
Автор Админ   
07.08.2023 г.



В Охтирському районі вибухотехніки поліції знищили особливо небезпечний касетний боєприпас

Мобільна група вибухотехнічного відділу ГУНП в Сумській області здійснила виїзд до Охтирського району, де в лісі було виявлено суббоєприпас 9Н210 від РСЗВ «Ураган».

До поліції звернувся громадянин з повідомленням про те, що в лісі між селами Білка та Олексине було знайдено касетний боєприпас. Чоловік сфотографував знахідку, тож фахівці відділу вибухотехнічної служби поліції вже мали уявлення з чим матимуть справу.

«Це осколково-фугасний касетний бойовий елемент 9Н210, що застосовується у касетних головних частинах 220-ти міліметрового реактивного снаряда з реактивної системи залпового вогню «Ураган». Вага його 1850 грам, але він містить в собі 300 грам вибухівки і 350 готових уламків у вигляді роликів. Незважаючи на свій невеликий розмір, снаряд потужний, призначений для знищення живої сили противники та техніки на відкритій місцевості. З якоїсь причини він не спрацював, і бойовий елемент знаходився у зведеному стані. За інструкціями його навіть торкатись не можна. Тож він був знищений на місці за допомогою накладного заряду вибухівки, електропідривом», - коментує начальник відділу вибухотехнічної служби ГУНП в Сумській області Ігор Черняк.

Незважаючи на те, що ворожі війська було вигнано з території Сумщини більше року тому, на нашій землі, у полях, в лісах, лісосмугах люди знаходять вибухонебезпечні предмети, снаряди, міни, гранати, тощо. Про свої знахідки громадяни повідомляють поліцію, або рятувальників.

«Крім того Сумщина щодня піддається обстрілам з артилерії з-за кордону, у прикордонних районах влаштовані мінні загородження, тож громадянам треба бути вкрай уважними і обережними, аби не піддавати себе мінній небезпеці. Не слід відвідувати і місця, де розташовувалася ворожа техніка, або на довгий час зупинялися російські військові, в землі можуть бути міни. Ні в якому разі не ігноруйте спеціальні таблички і знаки, що попереджають про мінну небезпеку», - додав Ігор Черняк.

 

Джерело; Відділ комунікації поліції Сумської області

 
kylymy_150523.jpg

Читайте також

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg