Головна
В Охтирці світлофори, які вийшли зі строю, на ремонті Печать
Автор Админ   
07.08.2023 г.



У міській раді Охтирки роз’яснили ситуацію з непрацюючими світлофорами

Загалом в Охтирці 8 світлофорних об’єктів, термін експлуатації яких становить близько 10 років. Цього літа вийшли з ладу світлофори на жвавому перехресті в центрі міста та на Дачному. Це сталося у результаті систематичних аварійних вимкнень електроенергії під час зимового блекауту, – техніка просто не витримала різких збоїв і постійних аварійних переключень, стрибків напруги в мережі.

Про це повідомив директор КП «Благоустрій» Олександр ХАТЬКО.

Світлофор, який знаходиться на перехресті вулиць Київської та Снайпера після ремонту пропрацював менше місяця – наразі фахівці встановлюють проблему. Світлофор на перехресті вулиць Батюка та Перемоги мають полагодити найближчим часом. В обох світлофорних об’єктах перегоріла плата керування – це, фактично, мозок світлофора, який керує сигналами й відповідає за вчасне їх перемикання.

Комунальники намагаються утримувати світлофори міста в робочому стані, враховуючи наявні ресурси. Щоб оперативно відновити роботу світлофорів, – відразу звернулися до спеціалізованого підприємства.

 «Єдине підприємство, яке займається такими видами робіт, знаходиться в Черкасах. А оскільки в аналогічній ситуації зі світлофорами вся країна і замовників дуже багато, тому доводиться чекати. Обіцяють полагодити плату якнайшвидше», – пояснює Олександр ХАТЬКО.

Найоптимальнішим виходом із ситуації є заміна старих світлофорів новими, більш сучасними, адже ремонт не виправдовує витрати. Тут слід зазначити, що у період дії воєнного стану в державі видатки навіть для проведення капітального ремонту світлофорів не є першочерговими. Це питання комплексно вивчається, адже всі розуміють важливість безпеки на дорогах.