Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Двом сумським посадовцям повідомлено про підозру в завданні збитків на закупівлі медобладнання
Двом сумським посадовцям повідомлено про підозру в завданні збитків на закупівлі медобладнання Печать
Автор Админ   
03.08.2023 г.



За матеріалами СБУ у Сумах повідомлено про підозру двом посадовцям, які придбали кисневі концентратори зі збитками на понад  4 млн грн

За матеріалами Служби безпеки України повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем за попередньою змовою групою осіб, яке спричинило тяжкі наслідки) ексначальнику Управління охорони здоров'я Сумської обласної державної адміністрації та його заступниці. Внаслідок зловживань посадовцями службовим становищем державі завдано збитків на 4,3 млн гривень.

За даними слідства, чиновник, який на той час очолював Управління охорони здоров'я  Сумської ОДА, спільно із заступницею-головою тендерного комітету під час спрощеної процедури закупівлі свідомо надали перевагу афілійованій комерційній структурі на придбання 513 кисневих концентраторів.

Встановлено, що під час закупівлі вартість медобладнання  була штучно завищена майже на третину від середньої ринкової ціни концентраторів на той час, внаслідок цього державі було завдано збитків на 4,3 млн гривень.

Вирішується питання щодо обрання зловмисникам запобіжного заходу та відсторонення від займаних на даний час посад.

Триває слідство для встановлення усіх обставин правопорушення. Правоохоронці перевіряють ймовірну причетність до протиправної схеми інших осіб з числа посадовців.

Заходи з викриття проводили  співробітники Управління СБУ в Сумській області спільно зі слідчими Нацполіції за процесуального керівництва Окружної прокуратури міста Суми.

 
kylymy_150523.jpg

Читайте також

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg