Головна
25-річний охтирчанин організував підпільне виробництво пального Печать
Автор Админ   
03.08.2023 г.



Сумські поліцейські повідомили про підозру організаторам підпільного виробництва контрафактного палива

Слідчі Головного управління Національної поліції в Сумській області за оперативного супроводу  працівників Управлінням стратегічних розслідувань у Сумській області ДСР НПУ під процесуальним керівництвом прокуратури повідомили про підозру організатору та двом його спільникам, які налагодили підпільне виробництво автомобільного бензину на 4 мільйони гривень.

Під час досудового розслідування працівники поліції встановили, що 25-річний житель Охтирки залучив до «бізнесу» двох спільників для подальшої злочинної діяльності. Кожен з учасників мав свої задачі пов’язані із виготовленням та продажем пального через автозаправки.

Фігуранти скуповували на підпільних міні-нафтопереробних заводів сировину та хімічні домішки, які завозили на територію нафтобази. Саме там відбувалось виготовлення контрафактного пального, яке не відповідає встановленим нормам. Потім зловмисники реалізовували товар через автомобільні заправки по усій території України.

Щотижня, таким чином, продавалось близько 50 тисяч літрів бензину автомобільного марки А-92 та А- 95, на загальну суму близько 2 мільйонів гривень.

Поліцейські провели ряд санкціонованих обшуків та вилучили бензин  об’ємом 107300 літрів, загальною вартістю близько 4,3 млн. грн, 5750 доларів США та 130 тис грн, обладнання для незаконного виготовлення бензину, а також для його розливу та реалізації, печатки, фінансово-господарську документацію, чорнові записи, комп’ютерну техніку.

Наразі трьом зловмисникам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 28 – ч. ч. 1, 2 ст. 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів), ч. 1 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Підозрюваним може загрожувати позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років.

Джерело: Відділ комунікації поліції Сумської області