Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Події arrow Посадовцям Сумської ОВА та підряднику вручили нові підозри
Посадовцям Сумської ОВА та підряднику вручили нові підозри Печать
Автор Админ   
31.07.2023 г.



На відбудові інфраструктури м. Охтирка чиновники привласнили майже вдвічі більше, ніж було заявлено раніше.

Відтепер чиновників підозрюють у привласненні понад 3 млн грн.

За даними слідства, посадовці Сумської обласної військової адміністрації у квітні 2022 року розробили схему розкрадання коштів, виділених Сумщині Урядом на відновлення інфраструктури, пошкодженої внаслідок бойових дій. Зокрема, без відкритих тендерних торгів вони уклали договір на проведення будівельних робіт із підконтрольним товариством з обмеженою відповідальністю. Після виконання ремонтних робіт у багатоквартирних житлових будинках м. Охтирка, що були пошкоджені внаслідок обстрілів окупантів, директор товариства вніс у кошторисну документацію ціни на будматеріали, які в 2-3 рази перевищують ринкові.

Зазначеним особам у лютому 2023 року вже було повідомлено про підозру за фактом розтрати та заволодіння 1,4 млн, виділеними на відбудову одного будинку. У ході слідства встановлено, що при виконанні ремонтних робіт в іншому будинку підозрювані в такий спосіб привласнили ще 1,6 млн грн. Відтак посадовці разом із підрядником завдали державі збитки в розмірі 3 млн грн.

Виконувач обов’язків директора Департаменту Сумської обласної військової адміністрації та директор Товариства з обмеженою відповідальністю відповідатимуть ще й за внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей (ч. 1 ст. 366 КК України).

 

 
kylymy_150523.jpg

Читайте також

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg