Головна
В Охтирці триває облаштування укриттів Печать
Автор Админ   
28.07.2023 г.



Оздоблювальні роботи ще тривають, але цим укриттям в м.Охтирка вже можна користатись 

Ось що розповіли в Охтирській міськраді:

- Гарний ремонт, вентиляція, новенькі санвузли, освітлення, генератори, питна вода, стильні лавочки, стільці і чистота. Такий вигляд нині має найпростіше укриття МЦКіД «Кнєжа» в центрі Охтирки.  Скоро в цьому підвальному приміщенні «Кнєжі» ремонті роботи будуть завершені, але в разі повітряної тривоги охтирчани вже мають можливість скористатися цим бомбосховищем – цілодобово. 

Загалом на обліку виконавчого комітету Охтирської міської ради знаходиться 33 захисні споруди (32 протирадіаційних укриттів та 1 сховище). Поточний ремонт та облаштування цих захисних споруд комунальної форми власності розпочався в серпні 2022 року – відразу, як з’явилася така можливість. Наразі роботи тривають, однак вже можна бачити певні результати. 

Приміром, на місці захламлених, із пошарпаними стінами та старою підлогою укриттів в школах та дитячих садочках – тепер сучасний, освітній,  творчий, а головне - безпечний простір. 

Комунальний заклад "Охтирський міський центр культури і дозвілля "Кнєжа" отримав від Охтирської міської організації товариства Червоного Хреста України партію допомоги для укриття. Там є ковдри, які забезпечать тепло і комфорт під час перебування укритті, а також санітарно-гігієнічні засоби та вода, що є важливим елементом для забезпечення базових потреб людей під час надзвичайних ситуацій. А приладдя для малювання та іграшки допоможуть дітям відволіктися від стресу.