Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Область arrow У прокуратурі Сумщини підбили підсумки роботи за І півріччя 2023 рік
У прокуратурі Сумщини підбили підсумки роботи за І півріччя 2023 рік Печать
Автор Админ   
25.07.2023 г.



Керівник Сумської обласної прокуратури Олександр Панченко провів нараду з метою обговорення підсумків роботи органів прокуратури в першому півріччі 2023 року, а також визначення основних завдань на наступний період.

У нараді взяли участь заступники керівника обласної прокуратури, керівники структурних підрозділів обласної прокуратури, окружних прокуратур та їх заступники.

Відкриваючи засідання наради, Олександр Панченко зазначив, що на сьогодні найважливішим завданням для прокуратур усіх рівнів є забезпечення належної фіксації та розслідування злочинів, пов’язаних зі збройною агресією проти України, у тому числі проти миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку. У цьому році до суду направлено 65 обвинувальних актів цієї категорії, з них стосовно 2 військовослужбовців РФ (заочно). Також з початку року вже засуджено 3 окупантів, одного – до 10 років позбавлення волі (заочно) за заволодіння майном цивільних та погрозу застосувати вогнепальну зброю. Іще двох – до 11 років позбавлення волі (заочно) за фактом обстрілу з гармати танку будівлі лікарні. Наразі досудове розслідування здійснюється у 1048 кримінальних правопорушеннях цієї категорії.

Водночас проводиться активна робота з розшуку незаконних активів Російської Федерації та Республіки Білорусь. Вже накладено арешт на майно та майнові права громадян РФ, які є бенефіціарами підприємств України, на загальну суму понад 180 млн грн, до АРМА передано майна на суму 170 млн грн.

Також керівник обласної прокуратури акцентував увагу присутніх на посиленні протидії корупції, організованій злочинності, злочинам у бюджетній сфері, охороні довкілля та інших визначених Генеральним прокурором пріоритетних напрямах, характерних для прикордонної області.

 

 
kylymy_150523.jpg

Читайте також

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg