Головна
В Охтирці правоохоронці провели профілактичні заходи серед неповнолітніх Печать
Автор Админ   
21.07.2023 г.



Поліція та Служба у справах дітей м.Охтирка провели профілактику в місцях відпочинку молоді 

З метою попередження негативних явищ серед неповнолітніх, а також роз'яснення їм юридичних наслідків протиправної поведінки, інспектором ювенальної превенції Охтирського районного відділу поліції спільно з представниками служби у справах дітей Охтирської міської ради та Центру пробації було проведено профілактичне відпрацювання вулиць міста та місць відпочинку молоді.

На сьогоднішній день доволі актуальним є питання керування громадянами транспортними засобами в яких система випуску відпрацьованих газів не обладнана "шумопоглиначем", особливо в нічний час та під час дії сигналу "Повітряна тривога". Під час руху останні створюють шум дуже схожий на рух так званих безпілотних літальних апаратів. Доволі часто такими транспортними засобами керують саме неповнолітні особи, ще й з порушенням вимог адміністративного законодавства.

Тому під час вуличної акції правоохоронці намагалися донести до неповнолітніх, що використання транспортних засобів такої категорії може негативно впливати, як на фізичне, так і психологічне здоров'я оточуючих.

Ювенальними поліцейськими була акцентована увага, що здебільшого неповнолітні керують транспортними засобами, яким не присвоєні реєстраційні номери або ж взагалі не маючи водійського посвідчення. Наголошуючи, що такі дії є адміністративними правопорушеннями.

Окрім цього, в межах такого профілактичного відпрацювання учасниками було здійснено спільне відвідування сімей, де виховуються неповнолітні, що притягувалися до адміністративної відповідальності за правопорушення такої категорії, з метою попередження повторного їх вчинення та проведення роз'яснювальної роботи з батьками.