Головна
В Чернеччинській громаді стоматологи провели профілактичні огляди Печать
Автор Админ   
19.07.2023 г.



Як проводять профілактику стоматологічних захворювань у дітей в Чернеччинській громаді

Завдяки плідній співпраці депутатського корпусу та голови сільської ради Романа Бублика з керівництвом Охтирської міської ради, Чернеччинською сільською радою комунальному некомерційному підприємству Охтирської міської ради «Охтирська міська стоматологічна поліклініка» було виділено 520 тисяч гривень для придбання двох стоматологічних установок та компресора в дитячий кабінет, а також медикаментів та паливно-мастильних матеріалів, для проведення безоплатних стоматологічних профілактичних заходів в школах і садочках та задля покращення здоров’я дітей Чернеччинської громади.

Профілактика стоматологічних захворювань – це покриття зубів фторвмісткими препаратами з метою зміцнення їх структури. Фтор в усьому світі вважається мікроелементом №1 для профілактики карієсу. Регулярне проведення профілактичних процедур раз на пів року, зокрема профілактики карієсу, дозволяє надовго забути про «класичне» стоматологічне лікування, як для дорослих, так і для маленьких пацієнтів.

В Чернеччинській ЗОШ І-ІІІ ступенів та Хухрянській ЗОШ І-ІІІ ступенів дитячим лікарем-стоматологом та лікарем-стоматологом-ортодонтом були проведені ознайомчі відеолекції лекції по гігієнічному навчанню, догляду за порожниною рота, про шкідливі звички та раціональне харчування для дітей. В Чернеччинській школі було оглянуто 89 учнів, а в Хухрянській - 87 учнів.

Для подальшого лікування лікарями-стоматологами діткам були видані направлення на прийом до лікарів в КНП ОМР «ОМСП».

Враховуючи спадковість, неякісне харчування, низький імунітет, шкідливі звички, низький рівень гігієни, невчасне звернення дітей до лікарів-стоматологів, не проведення профілактичних заходів і, як результат, ми маємо високий рівень загальних захворювань таких як: гастрити, гастродуодиніти, гайморити, ревматоїдні артрити, запалення ясен, гінгівіти, парадонтити, пародонтози, каріозні ускладнення та високий показник видалення постійних зубів у молоді, що призводить до раннього зубопротезування. Тому вкотре стоматологи нагадують батькам про потребу правильного харчування діток та зубної гігієни.

Також в червні місяці спеціалісти-стоматологи розпочали профілактичні огляди і заходи в садочках Чернеччини та Хухра.

Щиро дякуємо за турботу про здоров’я дітей!