Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Сільгосппідприємство з Охтирщини отримало комбайн від благодійників
Сільгосппідприємство з Охтирщини отримало комбайн від благодійників Печать
Автор Админ   
14.07.2023 г.



Сільгосппідприємство, що обробляє землі в Охтирському районі, отримало в безкоштовне користування сучасний комбайн з жаткою італійського виробництва.

Його надав аграріям благодійний фонд “Жнива перемоги”, постачає ж сільгосптехніку фонд Говарда Баффета. 

Це перший з п’яти комбайнів, які мають надійти від американського філантропа найближчим часом на Сумщину. Решта піде в Шосткинський та Глухівський райони.

“Гарна подія для нашого регіону. Це коли ти відчуваєш підтримку світу. І в господарство “Бакирівське” приїхав прекрасний комбайн для збирання ранньої групи зернових. Це господарство зазнало значних втрат під час військової агресії. І фонд Баффета, благодійна організація “Жнива перемоги” прийняли рішення на конкурсній основі передати цей комбайн в безкоштовне тимчасове користування саме даному господарству”, — розповідає голова Асоціації фермерів Сумщини Олександр Шафорост.

Директор Ігор Гурбанов говорить, що раніше його сільгосппідприємство допомагало вижити землякам, тепер допомогли йому.

З минулого року на Україну працюють 50 комбайнів Говарда Баффета. За словами Олександра Шафороста, Сумщина посіла друге місце за кількістю отриманої допомоги сільгоспвиробниками. Зокрема, посівний матеріал отримали понад 800 господарств. Залучалась адресна підтримка ООН та USAID.

Джерело: Суспільне


 
kylymy_150523.jpg

Читайте також

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg