Головна
"Золоті" укриття пропонують побудувати в Охтирці Печать
Автор Админ   
12.07.2023 г.



На найближчий сесії міської ради депутати серед багатьох питань мають проголосувати за виділення коштів на  проєкти будівництва захисних споруд для кількох шкіл.

На сайті міської ради м.Охтирка опубліковано проєкт рішення міської ради «Про внесення змін до рішення міської ради від 20.12.2022 № 637-МР «Про бюджет Охтирської міської територіальної громади на 2023 рік»

В пояснювальній записці до проєкту рішення йдеться про виділення Управлінню капітального будівництва коштів для виготовлення проектної документації на будівництво захисних споруд в ЗОШ I-III ступенів № 1 – 1 300 000 гривень, виготовлення проектної документації на будівництво захисних споруд в ЗОШ I-III ступенів № 2 – 700 000 гривень.

На 2 проєкти – 2 мільйона гривень. Це в той час, коли призупинено ремонт протирадіаційного укриття по вул. Армійська 4  через проблеми з підключенням світла, як зазначено в протоколі комісії ТЕБ та НС від 05.07.2023. 

Реально проблема з укриттям по вул.Армійській, 4 потребує коштів на підключення електроенергії. Приблизно 300 тисяч гривень. Але чомусь на це грошей не просять. Потрібно 2 мільйона на інше. І привід який гарний: це ж для дітей. Під таке, мабуть, можна і більше просити.

Вже маємо в Охтирці нереалізовані багатомільйонні проєкти шкільного басейну, шкільного стадіону, реконструкції гімназії. Най будуть ще 2 мільйони на захисні споруди. Тільки уявити важко, скільки коштуватиме будівництво.