Головна
Три громади Охтирщини увійшли до проєкту USAID "ГОВЕРЛА" Печать
Автор Админ   
11.07.2023 г.



Охтирська і ще дві громади Охтирщини увійшли до проєкту USAID "ГОВЕРЛА" з впровадження реформ децентралізації

Охтирський міський голова взяв участь у заходах із підписання угоди про спільні наміри з DAI Global LLC у реалізації Проєкту USAID «Підвищення ефективності роботи й підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА»).

Павло Кузьменко увійшов до складу делегації від Сумщини як представник одної з 15 відібраних громад-партнерок Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» у Сумській та Чернігівській областях, 

Серед поважних гостей – Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Бріджит Брінк та Віце-прем'єр-міністр України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

Цей Проєкт передбачає сприяння уряду України у впровадженні реформ децентралізації та підтримці органів місцевого самоврядування.

В обраних областях «ГОВЕРЛА» працюватиме над покращенням системи адміністрування місцевих податків, сприятиме підвищенню спроможності органів місцевого самоврядування з ефективного управління податковими надходженнями задля забезпечення їхньої більшої самостійності. 

До ключових напрямів діяльності «ГОВЕРЛА» також віднесено надання підтримки у розробці підзаконних актів, які необхідні для впровадження рамкового законодавства, оскільки вони у більшості випадків все ще знаходяться на початковому етапі опрацювання.

Проєкт «ГОВЕРЛА» сприятиме створенню в Україні системи місцевого самоврядування, яка буде більш незалежною, підзвітною громадянам, інклюзивною та здатною надавати послуги.

Громади Сумської області - учасниці проєку: Лебединська міська рада, Роменська міська рада, Липоводолинська селищна рада, Охтирська міська рада, Тростянецька міська рада, Чернеччинська сільська рада, Попівська сільська рада та Дубов’язівська селищна рада.