Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow ПРООН та Уряд Канади відкрили Простір соціальної адаптації на Охтирщині
ПРООН та Уряд Канади відкрили Простір соціальної адаптації на Охтирщині Печать
Автор Админ   
30.06.2023 г.



Чернеччинська громада стала однією з одинадцяти громад Сумщини, Дніпропетровщини та Чернігівщини, де відкриваються простори соціальної адаптації.

Простір соціальної адаптації – це облаштований центр, призначений для групової та індивідуальної роботи в межах надання послуги соціальної адаптації для людей з інвалідністю, людей старшого віку та тих, хто перебуває у складних життєвих обставинах.

Невід’ємною частиною ініціатив Простору є організація діяльності «Університету третього віку». Ця соціальна послуга сприяє всебічному розвитку та реінтеграції людей старшого віку в активне суспільство, отриманню нових знань щодо збереження здоров'я, техніки самодопомоги, норм законодавства та використання новітніх технологій.

Також Простір є прикладом синергії між місцевою громадою та міжнародними партнерами. 

У відкритті Простору соціальної адаптації взяли участь спеціалістка з фіскальної децентралізації Програми розвитку ООН Наталія Осипенко, секретар Чернеччинської сільської ради Тетяна Скубач, начальник відділу з надання соціальних послуг Чернеччинської сільської ради Оксана Мицай, начальник відділу інвестицій та зв’язків з громадськістю Чернеччинської сільської ради Руслан Марченко, працівники комунальної установи  «Центр соціальних послуг» та жителі села Чернеччина - слухачі Університету третього віку.

Громада за свій кошт зробила ремонт у приміщенні, а ПРООН, за фінансової підтримки Уряду Канади, закупила необхідне обладнання: смарт-телевізор, ноутбуки, меблі, сенсорне обладнання для арт-терапії, кондиціонер, термопот, а також надала експертну підтримку.

 
kylymy_150523.jpg

Читайте також

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg