Головна
ПРООН та Уряд Канади відкрили Простір соціальної адаптації на Охтирщині Печать
Автор Админ   
30.06.2023 г.



Чернеччинська громада стала однією з одинадцяти громад Сумщини, Дніпропетровщини та Чернігівщини, де відкриваються простори соціальної адаптації.

Простір соціальної адаптації – це облаштований центр, призначений для групової та індивідуальної роботи в межах надання послуги соціальної адаптації для людей з інвалідністю, людей старшого віку та тих, хто перебуває у складних життєвих обставинах.

Невід’ємною частиною ініціатив Простору є організація діяльності «Університету третього віку». Ця соціальна послуга сприяє всебічному розвитку та реінтеграції людей старшого віку в активне суспільство, отриманню нових знань щодо збереження здоров'я, техніки самодопомоги, норм законодавства та використання новітніх технологій.

Також Простір є прикладом синергії між місцевою громадою та міжнародними партнерами. 

У відкритті Простору соціальної адаптації взяли участь спеціалістка з фіскальної децентралізації Програми розвитку ООН Наталія Осипенко, секретар Чернеччинської сільської ради Тетяна Скубач, начальник відділу з надання соціальних послуг Чернеччинської сільської ради Оксана Мицай, начальник відділу інвестицій та зв’язків з громадськістю Чернеччинської сільської ради Руслан Марченко, працівники комунальної установи  «Центр соціальних послуг» та жителі села Чернеччина - слухачі Університету третього віку.

Громада за свій кошт зробила ремонт у приміщенні, а ПРООН, за фінансової підтримки Уряду Канади, закупила необхідне обладнання: смарт-телевізор, ноутбуки, меблі, сенсорне обладнання для арт-терапії, кондиціонер, термопот, а також надала експертну підтримку.