Головна arrow Розділи arrow Життя та люди arrow Історії незламних. Андрій Боговіченко
Історії незламних. Андрій Боговіченко Печать
Автор Админ   
30.06.2023 г.



Андрій Боговіченко 23 лютого насолоджувався відпусткою, на 24 планував поїздку на Суми. Але 24 лютого російська військова техніка їхала вулицями Охтирки 

«Трималися, підтримували одне одного як могли і робили свою роботу. Основна моя ідея, як налаштувати людей, полягала в особистому прикладі інженерів. Якщо керівник на робочому місці, то працівники не почувають себе покинутими».

До повномасштабного вторгнення начальник цеху з видобутку нафти та газу ПАТ «Укрнафта» Андрій Боговіченко насолоджувалася відпусткою: 23 лютого був у Харкові, на 24 планував поїздку в Суми. Та прийшла війна. 

«У першій день повномасштабної війни я поїхав на роботу. Серед працівників мого цеху була паніка: наш промисел недалеко від Охтирки, було добре чутно вибухи, а на такому підприємстві вибухи - це завжди страшно», - розповідає Андрій Боговіченко.

Довелося зупиняти свердловини: частину вручну, деякі - відключенням електроенергії. Після зупинення обладнання основним завданням став контроль тиску на свердловинах, у трубопроводах та на об'єктах. 

«Було багато авіанальотів, рух авіації йшов уздовж нас. Це дуже моторошно. Посеред поля у повній темряві, якщо щось гуло, ми всі затихали, вслухалися і очікували...», - згадує Андрій.

Червоні лампочки на пультах керування свердловинами, сяючі циферблати та табло - усе це можна було розцінити, як маячки, тому співробітники «Укрнафти» заклеювали усе, що могло випускати фотони, задля світломаскування. Комп'ютери для контролю за обладнанням перенесли в підвальні приміщення.

«Трималися, підтримували одне одного як могли і робили свою роботу. Основна моя ідея, як налаштувати людей, полягала в особистому прикладі інженерів. Якщо керівник на робочому місці, то працівники не почувають себе покинутими», - пояснює Андрій. Саме тому хтось з інженерно-технічного персоналу завжди був там, де гаряче. 

Згадуючи ті часи, каже, що головне - це колектив: «Я надзвичайно вдячний усім колегам, які в такий нелегкий час, знайшли в собі силу та сміливість виконувати свої обов'язки»

Джерело: Укрнафта

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg