Головна arrow Розділи arrow Бізнес та технології arrow Огляд найпопулярніших брендів автомобільних шин в Україні
Печать
29.06.2023 г.

Аналіз популярних брендів шин в Україні: що вони пропонують?

В Україні автомобільні шини купити можна різних типів від десятків виробників. На ринку немає проблем із вибором необхідного типорозміру під будь-яку марку та тип машини.

Залежно від фінансових можливостей, кожен водій може купити шини 195 65 r15 та інших розмірів за різною ціною. Щоб орієнтуватись було простіше, весь асортимент розділений на три сегменти.



1. Бюджетні

Найдоступніші за ціною шини. У цій категорії зазвичай пропонують купити резину східноєвропейські бренди, які входять до складу великих шинних компаній. Найвідоміші виробники недорогих шин – Goodride, Cordiant та Lassa. Різноманітності вибору по типу протекторів тут небагато – зазвичай, це класична автогума з ненаправленим малюнком.

Дешева резина для авто добре пристосована до експлуатації у тісних міських умовах. Вони легко піддаються керуванню та досить маневрені, і навіть на швидкісній трасі здатні тішити ефективністю. За якістю їзди в суху погоду бюджетні шини мало чим відрізняються від дорогих покришок. І лише на мокрій дорозі можуть виникати проблеми з керуванням.

Загалом, багато залежить від самого водія та інтенсивності їзди. Якщо водій вміє дбайливо ставитися до шин, і знає, як правильно потрібно доглядати за ними, одного комплекту може вистачити на 4-5 сезонів або й довше.

2. Середній клас

У цій категорії автомобільну резину купити зазвичай пропонують азіатські бренди. Виробники з Японії, Китаю та Кореї навчилися виготовляти покришки, які вже зараз можуть на рівних конкурувати із виробами гігантів шинної індустрії. Не дивно, що на українських дорогах все більше машин зустрічається, «взутих» у Toyo, Yokohama чи Hankook.

Тут уже вибір типу протекторних малюнків набагато ширший. Купити гуму можна з ненаправленим або спрямованим протектором, залежно від умов експлуатації та стилю водіння. Якщо водій любить швидкісну їзду, і часто на шляху його застає дощ, шини із симетрично спрямованим візерунком азіатського виробництва ідеально підійдуть.

У шинах цього сегмента відмінна дренажна система. Більшість моделей азіатських брендів розраховані на їзду по мокрій дорозі, тому інженери проектують протектори з численними канавками, якими швидко відводиться накопичена в дорозі рідина. Це гарантує максимальний контакт коліс із покриттям навіть під час сильної зливи.

3. Преміум клас

Bridgestone, Michelin, Goodyear, Continental, Pirelli – бренди, які особливого представлення не потребують. Це лідери світової шинної галузі, котрі свою репутацію завойовували роками. Не дивно, що всі ці бренди співпрацюють із різними командами найпрестижніших гоночних серій, що лише підтверджує високу якість їхньої продукції.

Подивившись результати будь-яких тестів автомобільних покришок, які проводяться незалежними ресурсами, перші місця завжди займають моделі зазначених вище компаній. Основними секретами успіху є три важливі фактори:

  1. Гумовий склад виготовляється з дорогої добірної сировини.
  2. Суміші розробляються за інноваційними технологіями на сучасному устаткуванні у спеціально обладнаних лабораторіях.
  3. Працюють найкращі фахівці даної сфери.

Резина Premium-класу краще за інших веде себе в різних умовах їзди, будь то літні дощі або зимові засніжені і зледенілі траси. Їхня ціна висока, але й якість – відповідна.

Незалежно від якості шини диски купувати потрібно обов'язково. Вони можуть захистити гуму від різноманітних деформацій, подовжуючи цим термін служби покришкам. Якого типу купити диски, вирішувати кожному водієві особисто – головне, щоб вони підійшли до шин по діаметру, і машиною було комфортно керувати.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg