Головна
У Сумській ОВА назвали громади, де не належним чином виконується програма Євідновлення Печать
Автор Админ   
29.06.2023 г.



Євідновлення: Охтирська та Тростянецькі громади внесли до реєстру не всі пошкоджені об’єкти

Під час наради голови Сумської ОВА Володимира АРТЮХА з головами РВА розглядали питання щодо реалізації на Сумщині державної програми Євідновлення

Перший заступник голови Сумської ОВА Тарас САВЧЕНКО підкреслив, що саме від того, на скільки оперативно громади області вноситимуть дані до Реєстру пошкодженого та знищеного майна, залежить чи зможуть жителі області отримати компенсацію за програмою єВідновлення.

«На цьому тижні в понеділок першим жителям області вже були виплачені кошти за цією програмою на суму майже 900 тис. гривень, - говорив перший заступник голови Сумської ОВА. - Крім того, прийняті рішення щодо компенсації за пошкоджене майно 91 жителям області на суму 6,7 млн грн. Ситуація із внесенням даних в реєстр та обробкою заяв покращилася. Але залишаються 7 громад, які мають чимало пошкоджених об’єктів ще не внесених до реєстру».

За його словами, такими є Миропільська та Лебединська громади Сумського району, Охтирська та Тростянецька громади Охтирського району, Шосткинська та Зноб-Новгородська громади Шосткинського району та Хмелівська громада Роменського району.

«Громади, які не вносять пошкоджені об’єкти в реєстр, унеможливлюють для людей реалізацію їх законних прав на компенсацію за пошкоджене майно», – підкреслив Тарас Савченко. 

Голова Сумської ОВА Володимир Артюх наголосив, що жителі Сумщини мають знати назви цих громад і розуміти, що їх керівники не турбуються про своїх жителів.

Довідково. За даними територіальних громад, внаслідок збройної агресії російської федерації проти України пошкоджень зазнали 5379 будівель та споруд на території Сумської області, з яких 3804 внесені до Реєстру пошкодженого та знищеного майна.