Головна
Охтирчанина ошукали на купівлі автопричепу Печать
Автор Админ   
28.06.2023 г.



Поліція Охтирки встановлює особу зловмисника, який ошукав місцевого жителя

Напередодні до чергової частини Охтирського районного відділу поліції звернувся 51-річний місцевий мешканець за фактом вчинення відносно нього шахрайських дій.

Як пояснив потерпілий, він вирішив придбати собі автомобільний причеп та почав шукати відповідні оголошення в мережі Інтернет та телефонував, щоб дізнатися детальну інформацію. Одного дня, до нього на мобільний зателефонував чоловік та повідомив, що є представником компанії, яка займається реалізацією автомобільних причепів. До того ж чоловік повідомив, що потерпілий йому раніше телефонував з цього приводу.

У телефонній розмові зловмисник розповідав, які причепи компанія на даний час має в наявності та надсилав фото «псевдотоварів». Коли заявник визначився з товаром, який бажав придбати «псевдопродавець» почав говорити, що причеп підлягає оплаті після доставки, але необхідно здійснити оплату документів для оформлення самого причепу в сервісному центрі та його доставку.

Як результат, потерпілий перерахував на картку так званого «фінансового директора» грошові кошти в сумі більше 8700 гривень. Після отримання грошових коштів «псевдопродавець» перестав виходити на зв'язок і його мобільний телефон по теперішній час знаходиться поза зоною досяжності.

Вкотре поліцейські звертаються до громадян та наголошують, якщо купуєте товари в мережі Інтернет обирайте післяплату та не довіряйте незнайомцям. Виконання простих рекомендацій правоохоронців та ваша обачність - це запорука збереження своїх заощаджень від шахраїв.