Головна
Держекоінспекція дослідила руйнування військової частини на Сумщині Печать
Автор Админ   
27.06.2023 г.



Щонайменше 6,7 млн. грн. екологічних збитків завдано внаслідок авіаударів по військовій частині на Сумщині

Упродовж перших двох тижнів повномасштабного вторгнення військ російської федерації на територію України, окупанти завдавали авіаударів по одній із військових частин, розташованих на Сумщині, що призвело до людських жертв та значних руйнацій. Нещодавно Державна екологічна інспекція у Сумській області від Міністерства оборони України отримала дозвіл на обстеження військового об’єкту та оцінки екологічної шкоди, заподіяної внаслідок її бомбардування.

У ході обстеження зазначеної території екоінспектори встановили, що руйнація будівель призвела до потрапляння будівельних та інших відходів на земельні ділянки загальною площею 2,5 гектари. У грошовому виразі сума збитків, заподіяних земельним ресурсам, склала близько 4 мільйонів гривень.

Крім того, за офіційними даними, внаслідок влучання авіабомб, у приміщеннях військової частини періодично займалися пожежі, що призводило до забруднення атмосферного повітря. За підрахунками фахівців Інспекції, в результаті неорганізованих викидів забруднюючих речовин заподіяно шкоду майже на 2,7 мільйони гривень. 

Усі акти обстежень територій та детальні розрахунки збитків Державна екологічна інспекція у Сумській області передала до Управління екологічної безпеки та протимінної діяльності Міноборони.