Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Район arrow У Нескучанському лісництві на Охтирщині вчать оберігати природу
У Нескучанському лісництві на Охтирщині вчать оберігати природу Печать
Автор Админ   
27.06.2023 г.



Вже понад півстоліття при Тростянецькому лісгоспі діє шкільне лісництво «Нескучанське».

Лісництво було засноване у 1969 на базі ЗЗСО І-ІІІ №2 Тростянецької міської ради. 

Зараз тут навчаються 26 школярів, очолює шкільне лісництво вчитель біології Катерина Солоха. До лісництва можуть долучатися усі небайдужі до лісу діти з 5-го по 10-ий клас. 

Лісівники філії «Тростянецьке лісове господарство» ДП «Ліси України» прищеплюють школярам любов до своєї професії . Для юних любителів лісу створили навчальний клас під відкритим небом, де учні вивчають рослини на свіжому повітрі. При музеї лісу обладнали кабінет, в якому діти навчаються в зимовий період. 

В урочищі «Нескучне» прокладено екологічну стежку. Вона пролягає через парк-пам´ятку садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення «Тростянецький». Загальна протяжність стежки 4,2 км, а тривалість екскурсії складає близько 3 годин.

Особливо школярам подобаються заняття у постійному розсаднику філії. Помічник лісничого Михайло Красніков із задоволенням розповідає дітям, як живцюються, висаджуються та вирощуються рослини. 

Разом з лісівниками вихованці шкільного лісництва проводять заходи з охорони лісів; беруть участь в посадці й посівах лісу; вирощують посадковий матеріал; виготовляють та розміщують годівнички та шпаківні; беруть участь у різних природо-охоронних заходах. 

«До шкільного лісництва насамперед приходять ті люди, які люблять ліс і яким небайдужа природа. Тут ми навчаємось піклуватись про навколишнє середовище, бо через екологічну ситуацію у світі це дуже важливо» - говорить учениця шкільного лісництва «Нескучанське» Дар’я Кириченко. 

 

 
kylymy_150523.jpg

Читайте також

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg