Головна
В Охтирці згадали про укриття Печать
Автор Админ   
26.06.2023 г.



В понеділок 26 червня на апаратній нараді при міському голові серед інших важливих питань обговорили Указ президента щодо вирішення проблемних питань з укриттями.

Президент України Володимир Зеленський підписав Указ про введення в дію рішення РНБО стосовно результатів обстежень об?єктів фонду захисних споруд цивільного захисту та вирішення проблемних питань щодо укриття населення.

Своїм рішенням РНБО визнала незадовільною роботу із забезпечення готовності укриттів у Запорізькій, Сумській областях, Житомирському районі Житомирської області, Білоцерківському районі Київської області, Конотопському районі Сумської області, містах Києві, Запоріжжі, Херсоні, Чернігові, Харкові, Миколаєві, Одесі, Сумах, Дніпрі, Конотопі, Білій Церкві.

Міський голова Павло Кузьменко дав завдання УЖКГ, управителям, головам ОСББ звернутись до власників укриттів, бомбосховищ, щоб ті встановили вказівники напрямку руху до укриттів. Укриття, що знаходяться в комунальній та державній власності, мають ще раз перевірити для забезпечення цілодобового функціонування.

Кузьменко також згадав про електронний сервіс – мапу найпростіших та протирадіаційних укриттів міста. Згідно з Указом, до 25 липня на цій мапі має бути тільки достовірна інформація щодо укриттів. 

Нагадаємо. Знайти укриття, що знаходиться поруч з вами, та переглянути інформацію про нього можна скориставшись електронним сервісом за посиланням https://okhtyrkamr.gov.ua/smart-city/

Цей проєкт реалізовано громадською організацією «Охтирський молодіжний центр» у співпраці з Охтирською міською радою за підтримки Центру з питань захисту цивільного населення в умовах конфлікту (CIVIC) та Уряду Канади.