Головна
Виконком розглянув 23 питання, в т.ч. компенсації пошкодженого майна жителів Охтирки Печать
Автор Админ   
26.06.2023 г.



23 червня відбулося чергове засідання виконавчого комітету Охтирської міської ради. 

Присутні на засіданні члени виконкому ухвалили 23 питання з різних сфер життєдіяльності громади, серед яких: 

-Про затвердження рішень Комісії з розгляду питань щодо надання компенсації за пошкоджені об’єкти нерухомого майна внаслідок бойових дій.

Було розглянуто акти комісії за кількома десятками адрес і прийняті рішення про схвалення чи відмову в наданні компенсації за пошкоджене війною майно. Заявники можуть подивитись відеозапис засідання, де міський голова Кузьменко коментує прийняті рішення. Так, за одною з адрес після підписання акту комісії громадяни самі встановили вікно.  Тепер це вікно треба або залишити без компенсації, або отримати за компенсацію вікно, а своє продавати чи залишати в запасі. Двері, вікна, будматеріали для ремонту можна отримати тільки в певних магазинах.

-Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Охтирської міської ради від 16.02.2022 №18 «Про затвердження порядку організації виставково-ярмаркових заходів на території Охтирської міської територіальної громади».

Тепер торгівля біля ринку платна по середам, п’ятницям, вихідним. Вартість місця площею 2 кв.м. становить 27 грн. Заборонена торгівля м’ясними та молочними продуктами. Вже є кілька постанов суду по порушникам, на кого склала протоколи поліція. Штраф, який має сплатити порушник, невеликий, але судовий збір більше 500 грн.  

-Про демонтаж нежитлової будівлі (міськвиконком), розташованої за адресою вулиця Незалежності, 11.

-Про зміни в організації дорожнього руху в м. Охтирка

Нарешті офіційно заборонено рух транспорту з вулиці Піщаної до центрального (Соборного) кладовища.



-Про затвердження ескізу намогильної споруди загиблим військовослужбовцям, що пропонується встановити на території місць поховання по вул. Піщана в м. Охтирка. 

Нагадаємо. На позачерговій сесії, яка відбулася 22 червня, депутати затвердили Програму про надання одноразової грошової допомоги для виготовлення та встановлення надмогильних пам'ятників загиблим (померлим) Захисникам і Захисницям України.