Головна
Зловмисник ошукав громадян на понад 100 тисяч, перебуваючи в СІЗО Печать
Автор Админ   
24.06.2023 г.



На Сумщині поліцейські викрили шахрая-рецидивіста

Зловмисник, перебуваючи Сумському слідчому ізоляторі здійснював телефонні дзвінки та представляючись працівником банку виманив у довірливих громадян грошових коштів на суму майже 128 000 гривень, але уникнути відповідальності йому не вдалося, чоловіку вже повідомили про підозру.

У ході проведення оперативно-розшукових заходів, за сприяння працівників Державної установи «Сумський слідчий ізолятор» працівники кіберполіції встановили 38-річного чоловіка, який займався злочинною діяльністю.

Досудовим розслідуванням встановлено, що з метою незаконного збагачення, зловмисник знаходив в мережі Інтернет оголошення про продаж різних товарів. Потім зв’язувався з продавцями та повідомляв, що бажає придбати товар. Через деякий час чоловік телефонував потерпілим від імені працівників банків та дізнавався персональні дані та перераховував заощадження потерпілих на власні банківські рахунки.

Як наслідок зловмиснику вдалося незаконно збагатитися на загальну суму майже 128 тисяч гривень.

На даний час слідчими Сумського районного управління поліції під процесуальним керівництвом Сумської окружної прокуратури, повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190«Шахрайство» Кримінального кодексу України. 

Відділ комунікації поліції Сумської області