Головна
На Охтирщині повідомили про підозру ще одному "прихильнику" країни-агресора Печать
Автор Відділ комунікації поліції Сумської області   
22.06.2023 г.



Слідчи Охтирського районного відділу поліції за процесуального керівництва прокуратури повідомили про підозру 61-річному чоловікові за заперечення збройної агресії російської федерації проти України.

У ході досудового розслідування встановлено, що протягом періоду часу з лютого 2022 року зловмисник, не зважаючи на те, що є мешканцем прикордонного району, який майже щодня піддається обстрілам з боку країни-агресора, залишався прихильником окупаційних військ.

Зокрема, чоловік перебуваючи у громадському місці, у квітні 2023 року, на одній з вулиць населеного пункту, де проживає, у присутності свідків публічно висловлював твердження про те, що конфлікт збройних сил російської федерації лише з владою України, заперечував факти вбивств російськими військовослужбовцями мирного населення, факти вогневого ураження об’єктів цивільної та критичної інфраструктури, а також інших воєнних злочинів на території України.

На даний час слідчі вже повідомили зловмиснику про підозру за ч. 1 ст. 436-2 Кримінального кодексу України «Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників». Досудове розслідування триває. Чоловіку може загрожувати покарання до трьох років позбавлення волі.