Головна
Охтирський суд присудив батьку, що порізав сина, п'ять років з випробуванням Печать
Автор Редактор   
22.06.2023 г.



16 червня Охтирський міськрайонний суд розглянув у відкритому судовому засіданні кримінальне провадження за обвинуваченням громадянина у тому, що під час сварки завдав один удар ножем свому сину.

Як стало відомо з вироку, 07.04.2023 між громадянином та його сином за місцем їх спільного проживання тривала сварка на ґрунті особистих неприязних відносин, що супроводжувалася застосуванням сином щодо батька фізичного насильства.

Пенсіонер, враховуючи фізичну перевагу сина над ним, вийшов з коридору до своєї спальної кімнати, та взяв кухонний ніж. Побачивши в правій руці батька ніж, син взяв з дивану у вітальні подушку та, використовуючи її в якості захисту від ножа, повалив батька на підлогу в коридорі, сів йому на спину та почав наносити руками удари в область голови.

Підсудний, намагаючись звільнитися, дістав лівою рукою з підлоги ніж, який випав у нього при падінні, та завдав один удар ножем назад в напрямку сина, який знаходився зверху над ним. Внаслідок цього він заподіяв потерпілому тяжкі тілесних ушкодженя. Після цього потерпілий вихопив ніж з руки батька, порізавши при цьому фалангу другого пальця лівої кисті своєї руки, та вийшов з квартири.

Обвинувачений в судовому засіданні свою вину визнав повністю, щиро розкаявся та підтвердив вчинення ним умисного тяжкого тілесного ушкодження за викладених в обвинувальному акті обставин.

Потерпілий в судовому засіданні пояснив, що претензій до обвинуваченого не має, просив суворо не карати. 

Враховуючи особу обвинуваченого, який раніше не судимий, є особою похилого віку, а також обставини справи, зокрема віктимну поведінку потерпілого, застосування фізичного насильства потерпілим до обвинуваченого, також враховуючи відсутність претензій у потерпілого та його прохання суворо не карати обвинуваченого, суд вважає можливим виправлення обвинуваченого без відбування покарання

До пом`якшуючих покарання обвинуваченому обставин, суд відніс щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину.

Суд визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні злочину, призначив йому покарання у виді 5 років позбавлення волі, та звільнив від відбування покарання у виді позбавлення волі з випробуванням з іспитовим строком на 1 рік.

Вирок може бути оскаржено протягом тридцяти днів з дня його проголошення.