Головна
Голова Сумської ОВА здійснив робочий візит до Охтирки Печать
Автор Админ   
20.06.2023 г.



Володимир Артюх: У новому опалювальному сезоні Охтирка гарантовано має бути з теплом.

На цьому наголосив голова Сумської обласної військової адміністрації під час робочої поїздки в Охтирський район.

Оперативну ситуацію щодо підготовки котельного господарства Охтирки до роботи у зимовий період, відновлення ТЕЦ та здійснення інженерно-технічного захисту обговорили у ході наради з керівництвом міста та району.

Наразі Схему теплопостачання Охтирки погоджено в Мінінфраструктури, наступний крок – затвердити документ на сесії міськради. Крім того міській раді потрібно передати функції замовника Службі відновлення та розвитку інфраструктури у Сумській області (у разі її визначення замовником будівництва водогрійної котельні).

«15 жовтня цього року Охтирка має бути з теплом. Це наше стратегічне завдання. І сьогодні ми домовились із Охтирською міською радою, що робимо все від нас залежне, щоб отримати державне фінансування на відновлення ТЕЦ», – підкреслив очільник області.

Також Володимир Артюх акцентував увагу керівників міста та району на проблемах з кількістю придатних до використання укриттів у громаді та незадовільному рівні реалізації державної програми єВідновлення.

«У військовий час безпека населення на території громади є одним із головних пріоритетів. Керівництво міста повинно своєчасно виконувати рішення ради оборони щодо захисту об'єктів критичної інфраструктури, протокольні доручення уряду, обласної військової адміністрації щодо виконання робіт з реконструкції Охтирської ТЕЦ. Будь-які «затримки» загрожують зривом опалювального сезону в місті, – підкреслив Володимир Артюх. – Зусилля РВА та міської ради в Охтирському районі мають спрямовуватися на допомогу людям під час війни, а не на з’ясування стосунків між керівниками. Війна – не привід виправдовуватись за незроблене, а навпаки – стимул до рішучих дій», – підкреслив голова Сумської ОВА.

Підсумовуючи результати робочої поїздки, Володимир Артюх зазначив, що основні проблемні питання узгоджені, і окреслений чіткий план дій щодо їх вирішення.

Окрему увагу голова Сумської ОВА приділив роботі Охтирської районної військової адміністрації.

«Якщо навіть стежка до входу в РВА поросла бур’янами, то це означає, що люди не ходять сюди за допомогою, не шукають підтримки в цих стінах від представників районної влади. А так точно не має бути», – зазначив він.