Головна
Охтирчанин погрозами оформив кредит на свого знайомого Печать
Автор Админ   
20.06.2023 г.



Охтирські правоохоронці затримали місцевого жителя за вимагання

Наносив удари в обличчя, погрожував фізичною розправою та вимагав грошові кошти у потерпілого. Але в подальшому зловмисник зрозумівши, що не отримає бажаного, дізнався персональні дані потерпілого та оформив на нього кредит і як наслідок заволодів його грошовими коштами в сумі майже 2300 гривень.

В ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що 21- річний зловмисник знаходячись на одній із зупинок громадського транспорту в м. Охтирка, зустрів свого 18-річного знайомого. Під час зустрічі почав з невідомих причин вимагати гроші в сумі 1000 гривень. Потім одразу наніс декілька ударів по обличчю потерпілого. Зловмисник додав, що у разі відмови потерпілий в майбутньому повинен буде надати йому вже 5000 гривень.

Після того, як знайомий повідомив, що грошових коштів у нього не має, зловмисник наніс йому удар в обличчя від чого хлопець впав на землю. Однак це не зупинило «вимагача» і він продовжив наносити удари ногами в область грудної клітини та кінцівок потерпілого, а також вихопив у нього з рук мобільний телефон, в чохлі якого знаходився паспорт та банківська картка останнього. 

У подальшому продовжуючи висловлювати погрози фізичною розправою, використовуючи мобільний телефон потерпілого, зловмисник змусив назвати свої персональні дані та застосовуючи електронні системи, оформив грошовий кредит на ім’я потерпілого. Після цього за допомогою банківської картки потерпілого та банківського терміналу на одній з вулиць міста, зняв з рахунку останнього грошові кошти в сумі більше 2000 гривень та незаконно заволодів ними.

Правоохоронці затримали зловмисника в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. 

На даний час слідчі вже повідомили зловмиснику про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимога передачі чужого майна з погрозою насильства над потерпілим, обмеження прав, свобод або законних інтересів цієї особи (вимагання), в умовах воєнного стану та обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Досудове розслідування триває.

Відділ комунікації поліції Сумської області