Головна
Держекоінспекція з’ясовує причину загибелі риби в р.Будилка Печать
Автор Админ   
16.06.2023 г.



Держекоінспекція відібрала проби поверхневих вод у с. Будилка Лебединської громади

Упродовж останнього тижня на адресу Державної екологічної інспекції у Сумській області надійшло кілька звернень громадян щодо загибелі біоресурсів та незадовільного стану водних об’єктів у с. Будилка Лебединської громади Сумського району. У рамках реалізації невідкладних заходів стосовно розгляду зазначених скарг фахівці Інспекції здійснили виїзд на зазначені водойми.

Задля перевірки інформації, наданої заявниками, екоінспектори обстежили акваторії та прибережні смуги (в зоні досяжності) двох ставів, розташованих безпосередньо в с. Будилка - технологічної водойми місцевого підприємства та водойми загального користування. Також вони оглянули русло річки Будилка від місця виходу з технологічного ставу до орієнтовного місця впадіння в р. Псел - південніше с. Селище.

З метою контролю якості поверхневих вод зазначених водних об'єктів, фахівці відділу інструментально-лабораторного контролю відібрали шість проб води. Наразі тривають дослідження якісного та кількісного складу води відібраних зразків. Після завершення лабораторного аналізу та опрацювання отриманих результатів можливо буде з'ясувати причини, які призвели до загибелі риби у Будилці.