Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Район arrow У Чернеччині створена мобільна соціальна служба з догляду вдома
У Чернеччині створена мобільна соціальна служба з догляду вдома Печать
Автор Админ   
14.06.2023 г.



Чернеччинська сільська рада є учасником пілотного проекту Програми розвитку ООН «Створення мобільної служби з обслуговування вдома одиноких непрацездатних громадян, паліативного догляду та натуральної допомоги».

Мобільну соціальну службу впроваджено при відділенні по наданню комплексного соціального обслуговування комунальної установи «Центр соціальних послуг» Чернеччинської сільської ради.

У червні розпочато надання мобільних соціальних послуг людям похилого віку та людям з інвалідністю, які не здатні (або частково не здатні) до самообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги.

Основними заходами мобільної соціальної послуги натуральної допомоги є перукарські послуги, косметичне та генеральне прибирання житла, миття вікон, косіння трави, дрібний ремонт будинків та парканів, побілка стін вапном, чищення пічних димоходів, розпилювання та рубання дров тощо. Невдовзі отримувачі соціальних послуг зможуть замовляти послуги пошиття та дрібного ремонту одягу, прання білизни та одягу.

У рамках реалізації проекту, сільська рада найближчим часом отримає вантажопасажирський мікроавтобус, який буде облаштовано необхідним інвентарем для надання комплексної послуги з обслуговування на дому одиноких непрацездатних громадян.

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg