Головна
Шахрая з "Нової пошти" в м. Охтирка звільнили від покарання Печать
Автор Админ   
13.06.2023 г.



9 червня 2023 року Охтирський суд оголосив вирок вже колишньому працівнику відділення «Нової пошти» в м.Охтирка.

Охтирчанин, працюючи в одному з місцевих відділень «Нової Пошти», вдався до шахрайства для заволодіння дорогими мобільними телефонами. 

Чоловік знайшов в мережі Інтернет оголошення про продаж мобільного телефону Ірhоnе 10 вартістю 18650 грн, замовив його з доставкою на відділення «Нова Пошта» в м. Охтирка, де працював, на вигадане ім`я. Після отримання замовленої посилки зловмисник підмінив вказаний мобільний телефон на непрацюючий старий, запакувавши підмінену посилку. 

Потерпілий в судовому засіданні пояснив, що на сайті «ОLX» розмістив оголошення про продаж власного телефону IphoneXS (10S), бо придбав собі новий. Йому написала людина, яка вирішила придбати телефон, зазначила адресу і він відправив телефон «Новою поштою» у Сумську область. Так як після відправлення пройшов тиждень, хотів зробити заяву на повернення телефону, однак з`ясував, що змінився номер накладної. Після цього він зателефонував на гарячу лінію та йому повернули посилку, однак там був не його телефон. Сім-лоток був з його телефону, а сам телефон був інший: пошкрябані корпус та екран. Коли відправляв телефон, то зареєстрував ІМЕІ та застрахував його. Так як телефон був не його, він написав претензію і через кілька тижнів йому повернули кошти.

Аналогічним чином обвинувачений замовив Ірhоnе 11 та підмінив на непрацюючий телефон, спричинивши продавцю матеріальну шкоду на загальну суму 32800 грн.

Після надходження двох скарг від клієнтів щодо підміни товару у відділенні «Нова Пошта» в м. Охтирка було здійснено перевірку архіву відеозаписів з камер відеоспостереження. Було виявлено, що вказані правопорушення були вчинені в травні 2020 року оператором відділення, він в один день виносив вантажі з відділення, а в інший повернув. 

Спочатку чоловік заперечував, але потім зізнався, добровільно відшкодував понесені ТОВ «Нова Пошта» збитки. За цим фактом було звернення до поліції.

Суд звільнив  обвинуваченого від відбування призначеного покарання за ч. 1 ст. 190 КК України  у зв`язку зі спливом строків давності притягнення до кримінальної відповідальності.

За ч. 2 ст. 190 КК України обвинуваченому призначили штраф у розмірі 1700 гривень в прибуток держави.