Головна
В обласному онкоцентрі відкрили відремонтоване хіміотерапевтичне відділення Печать
Автор Админ   
09.06.2023 г.



Реконструйоване хіміотерапевтичне відділення, розраховане на 50 пацієнтів, відкрили сьогодні в Сумському обласному клінічному онкологічному центрі. 

Відремонтували коридор, палати, кабінети для персоналу, санітарні кімнати, замінили комунікації. Роботи тривали п’ять місяців.  

«Тут все зроблено за новими стандартами, - розповів директор онкоцентру Володимир Шевченко. – Палати, що розраховані на одного, двох, або трьох хворих, обладнані кондиціонерами. У кожній з них є телевізор, вайфай, сучасні ліжка. В окремих палатах є туалети з душовими кабінами, є палати для людей з інвалідністю. Біля кожного ліжка облаштована кнопка виклику медпрацівника. Ці сигнали виводяться на диспетчерський пункт, де медсестра на моніторі бачить все, що відбувається в палатах та зможе швидко скоординувати надання допомоги. Також тут є зал для перебування на денному стаціонарі, аби мінімізувати знаходження пацієнта в лікарні. Враховуючи діагноз наших хворих, такі умови, це, перш за все, психологічна складова, яка покращить перебування пацієнтів у закладі».



Володимир Шевченко акцентував, що раніше в області було 420 хворих онкологією на 100 тисяч населення, зараз ця цифра збільшилася до 480. 

У відремонтованому відділенні планують прийняти перших пацієнтів протягом двох тижнів. Зараз завозяться жалюзі, ролети й меблі.