Головна
Юні тростянчани – переможці обласного етапу військово-патріотичної гри "Сокіл ("Джура") Печать
Автор Админ   
05.06.2023 г.



Завершився обласний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), який проходив 1 - 3 червня в місті Суми.

До участі долучилися майже 150 учасників – переможців першого етапу гри з Тростянецької, Кролевецької, Конотопської, Роменської, Лебединської, Путивльської, Буринської, Сумських міських рад, з Андріяшівської, Миколаївської, Боромлянської, Попівської сільських рад, Краснопільської селищної ради.

Приємно відзначити, що рій «Стара фортеця» Тростянецького Палацу дітей та юнацтва став переможцем обласного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Керівник рою «Стара фортеця» – Емма Омельчук.

У командному заліку юні тростянецькі патріоти вибороли перше місце! Бажаємо нашим переможцям нездоланності духу козацького, козацького гарту! Хай міцніє у серцях любов до рідної української землі!

Довідково. Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура») створена у 2003 році з ініціативи Українського козацтва і є на сьогодні єдиною системною формою виховної роботи з військово-патріотичного та морально-етичного виховання учнівської молоді, важливим засобом громадянської освіти, формування національно-патріотичної свідомості.

Гра «Сокіл» («Джура») дає можливість дітям продемонструвати свою звитягу, мужність, спритність, винахідливість, ерудицію, фізичний гарт та військову вправність у різних видах змагань на звання кращих нащадків козацького роду.