Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Події arrow Спеціаліста Охтирського УКБ ЖКГ судитимуть за хабарництво
Спеціаліста Охтирського УКБ ЖКГ судитимуть за хабарництво Печать
Автор Админ   
02.06.2023 г.



Завершено досудове розслідування стосовно службовця Управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства Охтирської міської ради за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди.

Співробітниками Охтирського районного відділу поліції за матеріалами Сектору захисту інтересів суспільства і держави Головного управління Національної поліції в Сумській області під процесуальним керівництвом Охтирської окружної прокуратури завершено досудове розслідування та направлено до суду обвинувальний акт стосовно службовця Управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства Охтирської міської ради за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди.

У ході слідства встановлено, що зловживаючи своїм службовим становищем, посадовець організував схему незаконного збагачення шляхом вимагання та одержання від фізичних-осіб підприємців та юридичних осіб грошових коштів за вирішення питання щодо надання нежитлових приміщень в оренду. Зокрема задокументовано факт вимагання у переселенця з окупованої території 10 тис. грн за сприяння в укладенні договору оренди нежитлового приміщення площею 42,7 м2.

Правоохоронці затримали службовця 4 квітня 2023 року під час одержання обумовленої суми. Його дії кваліфіковано за ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням) Кримінального кодексу України.

Джерело: Відділ комунікації поліції Сумської області


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg