Головна
Спеціаліста Охтирського УКБ ЖКГ судитимуть за хабарництво Печать
Автор Админ   
02.06.2023 г.



Завершено досудове розслідування стосовно службовця Управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства Охтирської міської ради за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди.

Співробітниками Охтирського районного відділу поліції за матеріалами Сектору захисту інтересів суспільства і держави Головного управління Національної поліції в Сумській області під процесуальним керівництвом Охтирської окружної прокуратури завершено досудове розслідування та направлено до суду обвинувальний акт стосовно службовця Управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства Охтирської міської ради за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди.

У ході слідства встановлено, що зловживаючи своїм службовим становищем, посадовець організував схему незаконного збагачення шляхом вимагання та одержання від фізичних-осіб підприємців та юридичних осіб грошових коштів за вирішення питання щодо надання нежитлових приміщень в оренду. Зокрема задокументовано факт вимагання у переселенця з окупованої території 10 тис. грн за сприяння в укладенні договору оренди нежитлового приміщення площею 42,7 м2.

Правоохоронці затримали службовця 4 квітня 2023 року під час одержання обумовленої суми. Його дії кваліфіковано за ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням) Кримінального кодексу України.

Джерело: Відділ комунікації поліції Сумської області