Головна arrow Розділи arrow Відпочинок та побут arrow Перестаньте маскувати розширені пори – позбудьтеся косметичного дефекту
Печать
02.06.2023 г.

Перестаньте маскувати розширені пори – позбудьтеся косметичного дефекту



Пори шкіри – це не що інше, як закінчення волосяних фолікулів, у яких розташовані протоки сальних залоз. Мати їх цілком нормально, адже це природна структура, від якої неможливо повністю позбутися. Але це не означає, що потрібно змиритися з проблемою. На щастя, можна успішно зменшити видимість пор на нашому обличчі не лише за допомогою декоративної косметики. 

Ефективні професійні засоби для звуження пор допоможуть подолати проблему. Вони містять активні речовини, які природним чином відновлюють гладку текстуру шкіри. До таких інгредієнтів належать ретинол та його похідні, кислоти AHA та BHA, сквалан тощо. Варто сказати категоричне «ні» косметиці, до складу якої входить спирт. Він порушує гідроліпідний баланс дерми, що призводить до стягнутості, подразнення та лущення. Використання засобів на спиртовій основі може лише погіршити стан шкіри.

Чому виникають розширені пори

Найчастіше причиною появи розширених пор є статеве дозрівання (у підлітковому віці). На жаль, у деяких людей ситуація не нормалізується, і проблема може залишитися на тривалий час. Крім того, розширенню пор сприяють:

  • догляд, не пристосований до потреб шкіри: забуття про зволоження шкіри та відновлення її гідроліпідного шару, натомість надмірне застосування агресивних хімічних пілінгів, кислот, ретинолу у високій концентрації;
  • надмірний вплив на шкіру UVA- і UVB-променів;
  • агресивна терапія (наприклад, лазерна або мікродермабразія, що виконується занадто часто);
  • старіння (втрата колагенових волокон у шкірі робить її менш еластичною, і в результаті цього видимість пор збільшується);
  • фармакологія (застосування деяких фармакологічних засобів, у тому числі стероїдів, може збільшити видимість пор);
  • гормональні проблеми;
  • стимулятори (наприклад, куріння сигарет);
  • спадковість (гени є однією з головних причин, які впливають на те, має наша шкіра помітні «дірки» чи ні).

Якщо ви припустилися помилок у догляді за шкірою обличчя або розширені пори є у вашому випадку природним явищем, немає потреби звикати до ситуації. Ізраїльська косметика CHRISTINA допоможе зробити вашу шкіру ідеальною. 

Які косметичні засоби від CHRISTINA рекомендовані при розширених порах

Лінія Comodex містить продукти, спеціально розроблені для лікування проблемної шкіри та зменшення розширених пор. Вона включає очищувальні гелі, маски, креми та сироватки з активними інгредієнтами, такими як саліцилова кислота і ретинол. До складу засобів лінійки входить також комплекс Pore Reductyl, який чинить одночасно ефект ліфтингу, зволоження та зменшує видимість пор. 

Крім лінійки Comodex, можуть підійти деякі засоби з серії Forever Young, яка спрямована на боротьбу з ознаками старіння шкіри. Окремі продукти цієї лінійки містять інгредієнти, такі як ретинол і антиоксиданти, які можуть поліпшити текстуру шкіри та зменшити видимість пор. Обов’язково варто порадитися з фахівцем перед тим, як купити професійну косметику, – у такому разі гарантовано отримаєте відмінний результат. 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg