Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow В Охтирці тривають спільні рейди працівників центру комплектування і поліції
В Охтирці тривають спільні рейди працівників центру комплектування і поліції Печать
Автор Админ   
02.06.2023 г.



В Охтирці тривають спільні рейди працівників центру комплектування (військомат) і поліцейських. 

Мета — охорона правопорядку, перевірка документів, вручення повісток і інформування про зміни щодо призову і мобілізації.

Про це Суспільному  розповів представник центру комплектування Владислав Бойко. 

За словами Бойка, налагоджується електронний зв'язок між центрами комплектування, тому повістку можуть видати не тільки за пропискою.

"Усі зараз державні структури пов’язані з військкоматом. Будь-яку довідку отримати, спадщину чи на роботу піти, вам потрібно в першу чергу навідатися в РТЦК, де вас перевірять, поставлять на облік, і потім з печаткою РТЦК ви йдете за якимось документом або на роботу", — зазначив Владислав Бойко.

У складі патруля є люди, які воювали на передовій. Серед них – солдат Юрій Максименко. 28 лютого 2022 року він пішов на фронт добровольцем. Повернувся з-під Бахмута, де був поранений, контужений. Підлікувавшись, тепер проходить службу в охтирському центрі комплектування. Чоловік розповів: "Я прибув у військкомат 28-го лютого, після вторгнення в Чернігів російських збройних сил. Мене одразу відправили на позицію в 13 батальйон 58 бригади, я був звичайний солдат, як і всі. Тоді на своєму пориві ми рушили у свій бойовий похід".

"В основному люди адекватно поводяться, але є люди, яким здається, що повістка – це вже все, вони ідуть на фронт, що їх забирають, але це неправда. Повістка вручається, щоб провести облік. Людина приходить в призначений час в РТЦК і якщо не проходила лікарську комісію, то проходить, там дивляться, наскільки вона придатна до виконання службових обов'язків і чи потрібна вона взагалі", — пояснив представник центру комплектування.

Такі рейди в Охтирці, говорить Владислав Бойко, планують продовжувати й надалі.


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg