Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Посадовці з Швеції та Фінляндії приїзжали в Охтирку
Посадовці з Швеції та Фінляндії приїзжали в Охтирку Печать
Автор Админ   
31.05.2023 г.



Перша заступниця Надзвичайного і Повноважного Посла Королівства Швеції в Україні Марія Ліндгрен-Салтанова та Надзвичайний і Повноважний Посол Фінляндії в Україні Якко Лехтовірта особисто відвідали Охтирку та провели зустріч з міським головою Павло Кузьменко.

Під час зустрічі були обговорені проблеми, з якими стикається наше місто після повномасштабного вторгнення російської агресії, а також потреби у відновленні та відбудові. Охтирка зазнала значних пошкоджень, зокрема були зруйновані ТЕЦ, об'єкти соціальної сфери та будинки містян. Однак завдяки допомозі міжнародних і благодійних організацій, місто вже починає відновлюватися, а жителі повертаються до своїх домівок.

Під час свого візиту делегація пройшлася центральною вулицею, яка найбільше постраждала від звірства російської агресії. Вони також відвідали Центр надання адміністративних послуг, де пані Марія Ліндгрен-Салтанова навіть отримала свідоцтво про отриману адміністративну послугу "Інформація з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно в Україні". 

Делегація також оглянула укриття в комунальних установах «Центр культури і дозвілля «Кнєжа» та Охтирській лікарні, які були облаштовані та забезпечені необхідним обладнання завдячуючи допомозі Фонду "Партнерство за сильну Україну".

Посли висловили готовність надавати підтримку Охтирці в процесі відновлення, щоб допомогти мешканцям якнайшвидше повернутися до життя.

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg