Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Ідентифіковано особу російського футболіста, який під час окупації Охтирщини грабував мирних жителів
Ідентифіковано особу російського футболіста, який під час окупації Охтирщини грабував мирних жителів Печать
Автор Админ   
30.05.2023 г.



Під час окупації с. Жигайлівка на Охтирщині четверо військовослужбовців рф, погрожуючи зброєю, вимагали у мирних жителів готівку.  

Сумською обласною прокуратурою затверджено та 29 травня 2023 року направлено до суду обвинувальний акт стосовно 24-річного військовослужбовця 1-го гвардійського мотострілецького Севастопольського Червонопрапорного ордена Олександра Невського полка імені 60-річчя СРСР сухопутних військ збройних сил російської федерації, який у порушення законів та звичаїв війни за попередньою змовою групою осіб відбирав цінні речі у цивільних (ч. 2 ст. 28/ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, під час окупації с. Жигайлівка Охтирського району в березні 2022 року четверо військовослужбовців російської федерації зайшли в будинок мирних жителів та, погрожуючи їм зброєю, вимагали віддати всю наявну готівку. Щоб переконати цивільних у серйозності своїх намірів, окупанти вивели на вулицю чоловіка та декілька разів вистрілили з автоматичної зброї над його головою. Налякана дружина віддала російським військовим все, що в неї було, – 1000 грн та 500 євро.

У ході слідства було ідентифіковано одного з військових рф, який був у складі групи. Це 24-річний житель Наро-Фомінського району Московської області. Примітно, що після звільнення зі збройних сил рф він продовжив свою кар’єру футболіста, зокрема брав участь у «Чемпіонаті ЛФЛ». Відповідно до висновку експертів гравець збірної та військовий, який грабував цивільних під час окупації Охтирщини, – це одна й та ж особа.

На даний час за клопотанням слідчого та прокурора рішенням суду обвинуваченому заочно обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та постановою слідчого оголошено в розшук.

Досудове розслідування завершено слідчими Управління Служби безпеки України в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

Пресслужба обласної прокуратури

 
kylymy_150523.jpg

Читайте також

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg