Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow У 4 областях іспити водіїв фіксуватимуть на 4 камери
У 4 областях іспити водіїв фіксуватимуть на 4 камери Печать
Автор Админ   
26.05.2023 г.



Стартує пілотний проєкт із забезпечення прозорих іспитів у сервісних центрах МВС у 4 областях

Головний сервісний центр МВС ініціює запуск пілотного проєкту, метою якого є забезпечення максимально прозорих умов складання іспитів у сервісних центрах МВС. Зміни стосуватимуться технічних умов у класах для складання теоретичних іспитів та автомобілів для складання практичних іспитів.

Пілотний проєкт стосуватиметься Львівської, Одеської, Вінницької та Київської областей. Інших регіонів зміни поки не торкнуться. За результатами пілотного проєкту, після врахування усіх можливих нюансів, станеться масштабування вже на всю Україну.

«Досвід пілотного запуску в кількох регіонах покаже нам можливі недоліки, ми готові до критики», — заявив начальник Головного сервісного центру МВС Микола Рудик презентуючи пілотний проєкт регіональним сервісним центрам МВС.

У цих 4 областях України запускаємо і тестуємо оновлену систему попереднього запису. Тепер можна вже отримати талон е-запису на практичний іспит на транспортних засобах категорії В як в терміналах в приміщенні сервісного центру МВС, так і онлайн через функціонал е-запис.

Також онлайн можна перевірити наявність талонів і доступних для отримання через сайт, і доступних для оформлення в терміналі.

Варто нагадати, що у кожного є можливість оформити до 4 талонів на одну і ту ж послугу. А талони є персональними. Тобто, варто відповідально планувати візит та бронювати свій час для складання практичного іспиту.

Що зміниться?

Кожен кандидат у водії отримає більше інструментів для оскарження результатів іспитів у сервісних центрах МВС.

У класах для теоретичних іспитів тепер буде фіксація на 4 відеокамери та мікрофон — не буде «сліпих зон». Це унеможливлює стороннім особам підказувати кандидатам у водії, а також дозволить самому кандидату в разі потреби оскаржити результати складання теоретичного іспиту.

У автівках категорії В — це легкові автомобілі — буде відеофіксація в салоні таким чином, щоб знімати і руки, і ноги кандидата у водії, руки і ноги екзаменатора, запис розмов у салоні теж буде.

«І це не для того, щоб залякати тих, хто складає іспит, а для того, щоб у них було більше можливостей для оскарження результатів, щоб можна було перевірити будь-який запис і переконатись у справедливості іспиту. Гаслами цього проєкту є: «Знаєш — успішно складаєш» та «Не знаєш — не допоможуть». Запит від громадськості на справедливу екзаменаційну діяльність сервісних центрів МВС існує вже давно. Усі ці зміни покликані забезпечити рівні та прозорі умови для кожного кандидата у водії», — пояснив Микола Рудик.

Ці зміни потребують фінансових витрат, адже потрібно забезпечити кожен сервісний центр МВС обладнанням. Тому на ті сервісні центри МВС, які не мають високого навантаження чекає оптимізація. Про скорочення штату не йдеться.

Коли все зміниться?

У 4 областях стартує пілотний проєкт уже з 1 червня. А масштабування на всі сервісні центри МВС по всій Україні заплановано до кінця 2023 року.

У зв’язку із цим у сервісних центрах Львівської, Одеської, Вінницької та Київської областей починаючи з 23 травня уже генеруються талони попереднього запису на практичний іспит на авто категорії В. Можливо оформити дві опції: на транспортному засобі автошколи, де проходило навчання, або на транспортному засобі сервісного центру МВС.

Інші регіони поки надають усі послуги без змін.

Де саме почнемо приймати іспити по-новому?

Львівська область: м. Львів, с. Зимна Вода, с. Червоне, м. Стрий, м. Червоноград;

Київська область: м. Біла Церква, с. Софіївська Борщагівка, м. Переяслав.

Одеська область: м. Одеса, м. Білгород-Дністровський, м. Ізмаїл, м. Подільськ;

Вінницька область: м. Вінниця, м. Могилів-Подільський, м. Тульчин.

У всіх інших сервісних центрах МВС цих чотирьох регіонів надаватимуться всі види послуг пов’язаних з посвідченням водія та реєстрацією транспортних засобів в Україні, крім теоретичних та практичних іспитів.


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg