Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Як працює лінія соціальної підтримки Сумського ОЦК
Як працює лінія соціальної підтримки Сумського ОЦК Печать
Автор Админ   
23.05.2023 г.



За місяць роботи  за допомогою лінії соціальної підтримки обласного центру комплектування звернулись понад 100 разів.

За словами керівниці лінії Юлії Гусак, за роз’ясненнями до них можуть звертатись майбутні, нинішні та колишні військовослужбовці, а також члени їх родин.

"Звертаються щодо реалізації своїх прав у соціальній сфері, на отримання грошового забезпечення, для перерахунку пенсій, щодо підстав бронювання, щодо здійснення реєстрації та обліку", — розповіла Юлія Гусак, керівниця лінії соціальної підтримки Сумського обласного центру комплектування.

Одним із основних питань, які задають воїни та члени їх родин, – отримання матеріальної допомоги. Одна з таких, яка нині виплачується рідним загиблого військовослужбовця – 15 мільйонів гривень є поетапною, зазначив начальник відділу оформлення допомог Юрій Крятов: "Відповідно виплачується 1/5, і потім 1/4 поетапно на 40 місяців розбивається на виплату. Мають право на цю виплату батьки, дружина, діти та члени сім’ї, які перебували на утриманні даного загиблого військовослужбовця".

Аби отримати соціальні пільги військовослужбовці мають оформити статус учасника бойових дій, додав Юрій Крятов:

"Як таких зараз пільг для діючих військовослужбовців не існує, вони призупинені, але є ряд пільг як категорія учасник бойових дій, члени сімей загиблих, і таке інше. При отриманні статусу учасника бойових дій видається посвідчення, відповідно якого видаються пільги органами соціального захисту населення".

Серед питань, з якими звертаються на лінію допомоги є бронювання працівників підприємствами. За словами начальника сектору оборонно-мобілізаційної роботи Сергія Монукала, за останніми змінами у законодавстві тепер організації можуть забронювати не більше 50% своїх працівників. Відстрочка на службу надається певним категоріям людей.

"Основні – це ті особи, які мають троє або більше дітей, друга категорія – які проходять навчання за денною або дуальною формою навчання. Третя категорія – це діти або мають родичів загиблих в АТО/ООС або зниклих безвісти під час ведення нашої операції також, які мають на вихованні дітей до 18 років, мають дітей з інвалідністю 1 та 2 групи. І інші особи, які за станом здоров’я зняті або не перебувають на військовому обліку", — зазначив Сергій Манукало.

Звернутися на лінію соціальної підтримки за потреби можна за номером 097 539 13 68. Адреса: вул. Британська, 21. Фахівець центру комплектування приймає на місці №25 у приміщенні Центру надання адмінпослуг у робочі дні з 08:00 до 17:15.

ДжерелоСуспільне   


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg